Impresiile inițiale și cele de durată

armoniaCe impresie aveți despre casa dumneavoastră?

Atunci când întâlnim pe cineva pentru prima dată, cu toții ne facem o „impresie” despre persoana respectivă. Mintea noastră face o analiză rapidă pentru a evalua și a cataloga acea persoană. Oricare ar fi impresia pe care persoana respectivă o lasă în mintea noastră, ea rămâne imprimată pentru o perioadă lungă de timp și ne influențează felul în care interacționăm cu acea persoană mai departe.

Un proces similar apare atunci când ne privim locuința ( și orice altceva, dealtfel ) după ce am lipsit de acasă o perioadă de timp. Dacă întorcându-vă de la serviciu după o zi de lucru sau de la cumpărături, observați poarta strâmbă, vopseaua scorojită sau grădina neîngrijită, rămâneți cu o impresie de delăsare și de neglijență care nu e deloc plăcută.

Dar aceasta este locuința dumneavoastră, după cum am spus și ea este o prelungire sau o reflectare a propriului sine, a atitudinilor și a opiniilor pe care poate le-ați avut în trecut. Totuși ideea de „delăsare și neglijență” pe care o aplicați acum în mod inconștient asupra dumneavoastră înșivă se transformă încet în ceea ce simțiți față de dumneavoastră, iar acest lucru, la rândul lui, va afecta ceea ce faceți în interiorul locuinței.

Așadar, dacă preferați să fiți mai activi, mai energici, mai eleganți și să intrați în armonie cu lumea în general, cel mai bun punct de pornire este armonizarea acelor părți ale casei dumneavoastră, care provoacă primele impresii. Zonele cheie sunt: aspectul exterior al locuinței, intrarea principală și holul, dormitorul ( primul spațiu pe care îl percepeți după ce ați dormit și ați visat ) și baia ( primul loc în care vă percepeți imaginea și unde conștientizați începerea unei zile noi ).

Ultimele impresii lăsate de un loc sunt la fel de importante ca și primele. Un exemplu îl constituie acele magazine în care ați intrat o dată și unde nu ați mai fost tentat să reveniți. Ați rămas cu impresia că nu erau prea plăcute sau primitoare.

Dacă locuința e un dezastru în momentul în care o părăsiți aveți tendința de a purta în minte impresia că dumneavoastră sau viața dumneavoastră e o învălmășeală. Totul se întâmplă în subconștientul dumneavoastră și în timp ce, la suprafață, credeți că, veți continua să vă comportați independent de situația de acasă, un anume detaliu din aspectul dumneavoastră, limbajul trupului sau felul de a vă  purta, trădează, cu siguranță, starea reală.

Alegeți o viață armonioasă!armonie

Alții vor culege aceste mici mesaje ( adesea tot inconștient ) și vor acționa în consecință. O locuință mai armonioasă poate deci să vă creeze o relație armonioasă și de succes în lumea exterioară.

Și mai importantă este totuși  lumea interioară, adică lumea din mintea dumneavoastră. Impresia despre dumneavoastră pe care o luați seara la culcare are efecte profunde și de lungă durată asupra sănătății, prosperității, relațiilor sentimentale și a stării generale de bine.

Astfel, ultimele locuri pe care le vedeți seara – baia și dormitorul – sunt extrem de importante și trebuie „armonizate” cât mai repede posibil.

Vă recomand să citiți și articolul http://viata-constienta.ro/armonia-casei-prin-eliminarea-blocajelor-energetice/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *