O viață armonioasă începe în dormitor

dormitorulDormitorul

Dormitorul este primul și ultimul mediu critic de care suntem conștienți când facem trecerea de la conștiința fizică la cea dominată de lumea viselor. Pentru mulți este, de asemenea, singurul loc în care petrecem cel mai mult timp și unde se dezvoltă cele mai intime relații ale noastre. În acest spațiu este așadar stringentă crearea unei atmosfere armonioase asociate cu ideea de liniște, pace interioară și relații sentimentale.

În acest scop iată câteva idei cheie pentru a avea o viață armonioasă:

Minimalismul

Micșorați numărul de lucruri din dormitor. Păstrați doar acele lucruri legate de somn și dormit și lucrurile personale intime. Puteți avea două, trei tablouri cu imagini simple, luminoase și vesele sau asociate cu actuala dumneavoastră relație. Puteți avea o fotografie într-o ramă rotundă sau ovală cu dumneavoastră și partenerul de viață.

Se mai pot păstra unele lucruri cu valoare filozofică sau spirituală, o carte, un mic altar, o icoană, apă sfințită, flori, lumânări. Lucrurile care nu contribuie la armonizarea dormitorului sunt televizorul, ziarele și revistele, radioul și echipamentul sportiv, calculatorul, oglinzi mari, cărți și acte legate de lucru, orice are legătură cu lumea exterioară, cu relațiile și credința dumneavoastră.

Simplitatea

Aceasta este o consecință a minimalismului, dar se concentrează asupra detaliilor, cum ar fi peretele simplu, de preferat tapetului sofisticat, culorile calde și modelele simple ale materialelor așternutului sau draperiilor.

Hainele murdare, produsele cosmetice și jucăriile ar trebui mai degrabă puse în dulapuri sau sertare decât pe mobilă sau direct pe jos.

Atmosfera caldă

Este redată de culorile, formele și materialele folosite în cameră. Suprafețele întinse ar trebui să aibă culori palide, pastelate, astfel încât să nu fiți distras sau prea stimulat de acestea.

Formele rotunjite, colțurile sau marginile rotunjite ale mobilierului sunt mai benefice decât cele ascuțite. Același lucru se aplică modelelor din materiale sau din covoare.

Dacă aveți deja mobilier cu colțuri ascuțite în dormitor, măriți proporția de obiecte rotunjite, cum ar fi rame de fotografii, ceasuri, veioze, vase sau ghivece de flori.

Dormitul și trezireadormitorul

Creați o ambianță plăcută

Pentru a armoniza trecerea de la starea normală de veghe la cea de somn, puteți alege între a asculta o muzică liniștitoare, elegantă, puteți să meditați sau să citiți un text cu valoare spirituală sau filozofică.

Cel mai armonios mod de a te trezi dimineața este o dată cu răsăritul. De aceea dormitoarele orientate spre est sunt ideale, cu condiția ca lumina să nu fie blocată de alte construcții din fața ferestrei sau camera să nu dea spre o stradă zgomotoasă sau spre o cale ferată.

dormitorulTrezirea cu blândețe

Dacă aveți nevoie de alte metode de trezire, cum ar fi un ceas deșteptător sau un ceas cu radio, trecerea poate fi destul de brutală. Multe persoane folosesc alarma de la telefonul mobil, ceea ce este foarte dăunătoare pentru sănătate. Este bine să evitați folosirea acestor dispozitive electronice lângă pat.

Puteți folosi veioze pe care să le programați ( folosind priza cu timer), permițând o trezire treptată cu blândețe. În cazul în care folosiți totuși ceasul deșteptător sau radio este bine sa le puneți ceva mai departe de pat, sau chiar într-o cameră alăturată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *