Sucuri pentru imunitate

sucuriCreșteți imunitatea cu sucuri naturale

Sucurile pentru imunitate reduc riscul îmbolnăvirilor și vă ajută să vă însănătoșiți rapid. Dacă sunteți sănătoși și corpul dumneavoastră este bine hrănit, atunci sistemul imunitar combate mai ușor infecțiile. Cu toate acestea orice regim alimentar din care lipsesc nutrienții esențiali ce întăresc imunitatea vă predispune unor boli.

Toate sucurile conțin antioxidanți, vitamine și minerale despre care știm că ajută organismul să producă leucocite și anticorpi care să lupte cu boala.

Așadar pentru o doză sporită de antioxidanți care să combată radicalii liberi, puteți începe ziua cu sucuri din fructul pasiunii, cocos sau combinații de citrice și ghimbir. Dacă vă simțiți rău sau luptați cu o răceală, pregătiți un suc vindecător de fructe de pădure sau unul cu miere și grepfrut.

Planul – „Sucuri pentru imunitate”sucuri

Sistemul imunitar implică diverse mecanisme ce ajută organismul să combată agenții patogeni, precum virusurile, bacteriile și ciupercile. Sistemul imunitar este răspunzător pentru starea noastră de bine.

Sistemul imunitar luptă zi și noapte pentru a învinge nu numai tusea, răcelile și gripa dar ne și protejează de bolile asociate cu imunitatea, previne afecțiunile autoimune, precum artrita reumatoidă și ajută la vindecarea rănilor.

Dat fiind că lucrează încontinuu, pentru a funcționa, imunitatea se sprijină pe o cantitate constantă de nutrienți vitali. Sucurile pentru imunitate sunt bogate în antioxidanți protectori, mai ales în vitamina A,C și E și carotenoizi, bioflavonoide, seleniu și zinc. Acestea ajută corpul să reducă inflamațiile și să producă celule imunitare specializate și sprijină producerea de anticorpi de către organism. Sucurile bogate în vitamina B ajută corpul să producă aminoacizi vitali pentru funcția imunitară.

Alimentele probiotice, precum iaurtul și laptele bătut, stimulează funcția imunitară la nivelul intestinelor. Unele sucuri pentru imunitate conțin alimente și verdețuri antimicrobiene specifice, precum mierea de Manuka, usturoiul, ceapa și echinaceea, care ajută la evitarea infecțiilor, a tusei și a răcelilor.

sucuriCum folosim sucurile pentru imunitate?

Dacă suferiți de o anumită afecțiune sau dacă ați răcit în repetate rânduri în ultimele câteva luni, vă recomand să beți două sau trei sucuri pentru imunitate în fiecare zi, timp de o lună. pentru a vă reface sistemul imunitar.

Încercați ca regimul dumneavoastră alimentar să nu conțină mult zahăr, deoarece zahărul este un mare adversar al sistemului imunitar.

Puteți să faceți diferite combinații de sucuri. Vă voi prezenta câteva rețete:

Suc cremos cu fructul pasiunii și cocos: 1 fruct guava, fără coajă, 1 portocală, fără coajă, 4 fructul pasiunii, cu pulpă și semințe, 150 ml lapte de cocos. Se storc fructul de guava și portocala. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu ingredientele rămase și se amestecă până devine cremos. Această băutură este bogată în vitamina C și vă ajută să combateți răcelile, gripa și nu numai.

Suc cu nuci pecan: 100 g de cartof dulce, 1 măr, 1/2 banană, 1 linguriță de miere de Manuka, 15 g de nuci pecan, 1/2 de linguriță de scorțișoară, 1/2 amestec de mirodenii. Se storc cartoful dulce și mărul. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu ingredientele rămase. Se adaugă 200 ml/1 cană de apă și se amestecă până se omogenizează. Acest suc întărește imunitatea și este plin de antioxidanți. Proteinele din nuci ajută la creșterea nivelului leucocitelor, care combat infecțiile.

Ceai de citrice și ghimbir: 1 pliculeț de ceai verde, 1 bețigaș de scorțișoară, 1 linguriță de miere Manuka, 1 grepfrut roz, fără coajă, 1 portocală fără coajă, 1 lămâie fără coajă, 1 cm rădăcină de ghimbir, fără coajă, cuburi de gheață pentru servire (facultativ). Această băutură este deosebit de protectoare fiind perfectă pentru momentele când nu vă simțiți în apele dumneavoastră. Mirodeniile îl încălzesc de minune, pentru a vă hrăni și a vă pune din nou pe picioare.

Suc vindecător cu fructe de pădure: 2 mere, 115 g afine, 115 g coacăze negre, 15 picături de tinctură de echinaceea, 1 linguriță de miere de Manuka. Se storc fructele, apoi se adaugă tinctura și mierea. Se încălzește într-o cratiță din oțel inoxidabil pentru a se servi, dacă se dorește. Se servește cald, fiind un suc delicios, perfect pentru iarnă, deoarece întărește funcția imunitară și protejează împotriva virusului răcelii.

Suc acrișor cu miere și grepfrut: 1 grepfrut, fără coajă, 1 cm de rădăcină de ghimbir, fără coajă, 250 g de ananas, fără coajă, 4 cuișoare, 1 linguriță de miere de Manuka. Se storc grepfrutul, ghimbirul, ananasul. Se toarnă sucul într-o cratiță, alături de cuișoare și de miere și se încălzește ușor la foc mic. Se dă deoparte și se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se bea. Dacă vă doare gâtul sau sunteți sătul de gripa de iarnă, savurați această băutură reconfortantă, hrănitoare, menită să calmeze și să vindece.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *