Trăind o viaţă conştientă și Cele cinci nivele ale atașamentului

De cele mai multe ori ne luăm informațiile și ne documentăm din zona de online. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că există și surse offline. Mă refer aici la materiale print de specialitate, cărți și evenimente speciale. În acest material vă vorbim despre o carte. De fapt, vă recomandăm o carte. Se numește: „Trăind o viață conștientă – Meditaţii zilnice pe calea toltecă” și este scrisă de Don Miguel Ruiz Jr.

Cartea se găsește la EuSunt și poate să fie comandată împreună cu o altă lucrare foarte interesantă: „Cele cinci nivele ale atașamentului”. Practic, Don Miguel Ruiz Jr. ne explică în ce fel ataşamentele ne conduc la deformarea percepţiilor asupra realităţii, pe care mintea le ajustează pentru a confirma sistemul nostru de credinţe. Conştienzarea acestui fapt ne poate ajuta să înţelegem apoi cu uşurinţă în ce fel ne creăm propriile superstiţii şi cum ajungem să fim fanatici cu ataşamentele noastre. Mai jos, câteva cuvinte despre prima lucrare. Lectură placută!

Când ne trăim viaţa într-o stare de conştienţă, vedem că perfecţiunea există deja. Departe de a fi defectuoasă, o viaţă în care noi continuăm zi de zi să facem ceea ce ne place mai mult să facem şi ne îmbunătăţim abilităţile sau măiestria este o viaţă deplină. Exersăm nu pentru că suntem în căutarea perfecţiunii, căci perfecţiunea e exprimată prin acţiunea de a fi vii. Ci pentru că exerciţiul repetat e calea spre măiestrie. Viaţa se îmbunătăţeşte constant nu fiindcă aşa „trebuie”, ci pentru că lucrul acesta e consecinţa pasiunii şi iubirii necondiţionate.

Arta de a trăi cu conştienţă se referă la perfecţiune şi iubirea necondiţionată. Ea înseamnă să-ţi dai seama că în fiecare moment al vieţii, alegerea e în mâinile tale. Poţi alege să vezi lumea prin ochii judecătorului care e motivat de iubirea condiţionată şi atunci poţi crea o ierarhie şi multiple niveluri ale lui „eu sunt mai bun şi tu eşti mai rău”. Sau poţi alege să vezi lumea prin ochii iubirii necondiţionate şi atunci nu există nicio ierarhie. Toţi oamenii îşi trăiesc viaţa exprimându-şi unicitatea – care e reprezentată de modul în care spun „da” sau „nu”, indiferent dacă ei sunt sau nu conştienţi de asta. Viaţa e perfectă fiindcă ea e adevărul care există în acest moment. Asta e viaţa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *