Vitamina C se găsește în grădină!

vitamina cVitamina C dinamizează sistemul imunitar

Vitamina C este necesară pentru stimularea sistemului imunitar. Funcțiile ei în cadrul organismului sunt mult mai numeroase.

Ea ajută la repararea pielii, la refacerea nivelului energetic, combate infecțiile și este un antioxidant puternic.

Această substanță nutritivă este solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul nostru nu își poate face rezerve, așa cum se întâmplă și cu fierul.

Prin urmare, noi trebuie să consumăm în fiecare zi alimente și băuturi care conțin vitamina C. Fructele și legumele cele mai bogate în vitamina C, sunt cele viu colorate, cum ar fi portocalele, lămâile, căpșunile, afinele, ardeii roșii (gogoșarii) etc.

Este necesar să consumăm zilnic aceste produse, dar să nu uităm să le cumpărăm întotdeauna pe cele locale și organice. Fiecare secundă care trece de la culegerea unui produs vegetal înseamnă pierderea unor substanțe nutritive. Cine poate să știe cât timp a trecut de la culegerea produselor  de pe standurile supermarketurilor?

Vitamina C de calitate nu se găsește în capsule, ci în grădină!vitamina c

Vitamina C, este un micronutrient, format din: Rutină, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen, Acid ascorbic. Suplimentele din farmacii ( cu Vitamina C ),conțin doar acid ascorbic, în timp ce Vitamina C din natură are toate componentele.

Știați că ardeiul verde conține cel puțin triplu Vitamina C față de citrice? Găsim Vitamina C și în măceșe, în cătină, pătrunjel, kiwi, coacăze, portocale, căpșuni, etc.

Nu strică să luați și suplimente cu Vitamina C, pentru a vă asigura că beneficiați de această substanță, nutritivă esențială într-o măsură suficientă. Totuși atunci când le cumpărați asigurați-vă că sunt produse din surse organice. Dacă ați găsit un supliment echilibrat, verificați ce cantitate de Vitamina C, conține fiecare doză. Consultați medicul naturist pentru a stabili doza indicată pentru dumneavoastră, care poate ajunge până la 2 g pe zi.

vitamina cBeneficiile Vitaminei C pentru organism

Vitamina C este renumită pentru întărirea sistemului imunitar. Este antibiotică și antivirală. Dacă este luată la începutul unei răceli sau al unei gripe, reduce severitatea și durata infecției.

Este necesar să luăm cât mai frecvent, Vitamina C în doze mici, pentru a ne întări sistemul imunitar. Vitamina C, cooperează cu celulele albe, iar dacă acestea sunt echilibrate, corpul devine un instrument bine protejat și structurat. Celulele albe circulă în permanență, verificând orice urmă de boală sau infecție. De îndată ce identifică un astfel de pericol, ele distrug imediat celulele dăunătoare.

Vitamina C, este un remediu excelent pentru piele. Ea ajută la sinteza colagenului și unește țesuturile într-o manieră armonioasă. Pentru tratamentul extern al feței există creme și loțiuni cu Vitamina C, bogate în substanțe nutritive, pe care pielea abia așteaptă să le absoarbă.

Atunci când folosim substanțe naturale, fără substanțe chimice, pielea devine strălucitoare și debordează de vitalitate și de sănătate.

Printre proprietățile vindecătoare ale Vitaminei C, se numără de asemenea: repararea glandelor suprarenale, restabilirea nivelului natural de energie și reconstruirea țesuturilor afectate de stresul cronic.

Glandele suprarenale sunt o „uzină electrică”, responsabilă de producerea adrenalinei, un hormon care ajută inima să pompeze sângele și care energizează. Adrenalina poate fi secretată atunci când omul este plin de entuziasm sau când se simte foarte motivat.

Vitamina C, neutralizează radicalii liberi din corp, protejându-ne de efectele lor nocive.

Vitamina C, este un antioxidant excelent folosit în tratamentele anti-îmbătrânire. Ea previne deteriorarea celulară și le redă celulelor tinerețea. Bucurați-vă de ceea ce ne oferă natura!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *